11 augustus 2018

Samenleven, het wordt tijd.


De hitte is vertrokken en de overstromingen zijn geweest. Het tij is in ons landje wat gekeerd. Maar de gevolgen zijn ook hier zichtbaar en voelbaar voor iedereen. 

De zon heeft onze granen op de velden lichtgekleurd en oogsten gaan verloren. Het onweer zorgde ook voor blanke straten en de bliksem kon het niet laten om schade aan te richten. En aan de andere kant van de wereld blijft de éne aardbeving de andere opvolgen met een heuse puinhoop als gevolg. 

Wat is dat? Dat is de natuur die op ons verbruik van fossiele stoffen reageert.

Het klimaat verandert. Echt, je kan er niet meer langs. Het is zo. Het verandert. Hete zomers zijn geen uitzondering meer. En ieder jaar wordt het duidelijker. In 2016 schreef ik hetzelfde als vandaag. Indien je meer informatie wil over deze situatie dan raad ik je aan om volgende twee artikels te lezen. 'De natuurlijke toekomst van België' kaart de mogelijke oorzaken van de klimaatverandering en milieuproblemen aan. 'Een nieuw begin' is dan weer een oproep om de aarde haar natuurlijke bronnen terug te geven.
Dit jaar doe ik opnieuw een oproep. Want ondertussen blijft de klok verder tikken. Wat kunnen we doen? Veel... als we dit samen aanpakken!

Samen met jou zoek ik de weg naar een duurzamere manier van samenleven met onze natuur en elkaar. Want ja, het kan anders!

#leer #samenleven
#samenduurzamer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten